Lucruri folositoare...clik...

căutare personalizată

Inter - regina Europei, noapte de sărbătoare la Milano

Noapte de sărbătoare la Milano, după ce formaţia Internazionale, cu românul Cristian Chivu în teren, a câştigat Liga Campionilor, succes obţinut după 45 de ani şi sărbătorit de peste 50.000 de tifosi pe străzile oraşului dar şi pe stadionul Giuseppe Meazza, scrie agenţia Ansa.
Sărbătoarea a început la fluierul final al arbitrului englez Howard Webb, când căpitanul Javier Zanetti a ridicat "cupa cu urechi" pe Santiago Bernabeu, în faţa a 22.000 de fani milanezi în delir. Piaţa Domului din Milano a fost invadată de mii de fani, pe motociclete şi în maşini şi agitând drapeluri negru-albastre (culorile Interului).

Mulţimea prezentă în Piaţa Domului s-a îndreptat, în jurul orei 02.00 spre stadionul Giuseppe Meazza, în aşteptarea jucătorilor.

Plecat de pe aeroportul Barajas din Madrid, avionul Interului a sosit la Malpensa, în jurul orei 5 dimineaţa. Zanetti, ieşit primul din aeronavă, a arătat cupa fotografilor şi cameramenilor, fiind apoi urmat de resul coechipierilor. Au lipsit preşedintele Massimo Moratti - rămas la Madrid alături de un prieten, şi antrenorul Jose Mourinho, care ar fi putut veni la Milano cu un alt avion sau ar fi putut pleca direct în Portugalia.

Într-o ultimă escală a unei nopţi legendare, jucătorii nerazzurri s-au îndreptat spre stadionul Giuseppe Meazza, fiind primiţi de 35.000 de tifosi, de focuri de artificii şi de scandări. Într-un lung tur al stadionului, jucătorii au prezentat fanilor trofeul Ligii Campionilor şi au primit aplauze la scenă deschisă.
Powered By Blogger