Lucruri folositoare...clik...

căutare personalizată

Romani super-destepti!!!


Hackerii români au speriat SUA: au furat 10 mil. $ într-o singură zi
Eveniment - Roxana Dimache / roxana.dimache@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)

Şeful FBI: Am prins peste 100 de cyber-infractori din România în ultimele 18 luni

Hackerii români au ajuns spaima americanilor. Cu toate că românii sunt vestiţi în Statele Unite, ca fiind buni informaticieni, aceştia îşi folosesc de multe ori talentul pentru a comite infracţiuni pe Internet, băncile fiind ţintele lor preferate. Directorul FBI, Robert Muller, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la San Francisco, faptul că în ultimii ani au fost soluţionate numeroase cazuri, în care unele instituţii financiare au fost atacate informatic de către hackerii români şi au pierdut zeci de milioane de dolari.

400 de carduri clonate, în doar 24 de ore

"Poate aţi auzit despre un atac informatic la nivel global la o anumită bancă. Atacatorii au intrat în sistemul criptat şi au furat numere de conturi şi coduri PIN. Au realizat peste 400 de carduri bancare false şi au recrutat sute de persoane din întreaga lume. În doar 24 de ore, în aproape 280 de oraşe, au reuşit să fure aproximativ 10 milioane de dolari. Iar pierderile au fost limitate doar de numărul de persoane recrutate şi de banii disponibili în bancomate", a spus, în cadrul evenimentului de la San Francisco, Muller.
Doar în ultimul an şi jumătate, peste 100 de români au fost arestaţi, în cadrul unor acţiuni comune ale autorităţilor de la Bucureşti şi Washington. Directorul FBI, Robert Muller, a declarat, în cadrul RSA Cyber Security Conference, că această campanie de arestări a început după ce mai multe companii americane au ameninţat că vor rupe orice legătură cu România din cauza atacurilor hackerilor.
În mai anul trecut, 20 de români au fost puşi sub acuzare în Statele Unite pentru furt de identitate, furt de date confidenţiale şi infracţiuni cu carduri bancare. Suspecţii făceau parte dintr-o reţea internaţională şi au fost depistaţi cu ajutorul poliţiştilor români.
În aprilie 2008, un alt hacker celebru din România a fost arestat. Vlăduţ, aşa cum era cunoscut pe Internet, a păgubit site-ul de licitaţii online eBay cu două milioane de dolari. În 1999, mai mulţi hackeri români s-au aliat cu o organizaţie similară rusească într-un demers numit "Războiul de pe Internet" şi au spart în doar două luni 21 de servere guvernamentale, printre care cel al Ministerului Finanţelor din Statele Unite, al Serviciilor Financiare, al Armatei şi al Bazelor Naval-Aeriene.
Powered By Blogger